Att baka

bröd2 bröd1

Att baka surdegsbröd är en relativt ny grej för mig. Men det är något visst med den levande surdegen i kylskåpet. Med att föra en gammal tradition vidare. Och med smaken och bubblorna. Det mest spännande med surdeg är att det ena brödet aldrig blir det andra likt. Recepten är väldigt flexibla. Tidsangivelserna får man ta med en nypa salt. Kort och gott; det går inte att planera när och hur man vill göra sitt surdegsbröd. Surdegsbrödet gör sig självt och blir klart när det passar.

Jag gör alltid två eller tre bröd samtidigt. Eftersom vi bara äter ett och det inte är så gott att frysa in blir det ofta bröd över. Inspirerad av en väns vän thebredexchange.com har jag börjat lite lätt med Brödbyte. Men när min föregångare åker till New York med en surdeg i handbagaget håller jag mest till i och kring Stora Efrikgården utanför Falun.

Jag byter gärna bort mina bröd mot … ja vadsomhelst. Det kan vara något gott, något viktigt, något lärorikt eller något annat. Vadsomhelst som inte är pengar.

De bröd som går att byta till sig lägger jag ut på facebook.com/malin.bjorkqvist

Kom och byt!

VALNÖTSBRÖD:
brod

VÖRTBRÖD:
brod